torsdag 29 december 2011

Farmors klädgömmor

Igår var vi hos farmor och hjälpte henne att rensa ut kläder oc h andra prylar. Hennes hus är som en skattkammare om man gillar gamla grejor. Jag hittade en skinnkappa från 50-talet och en annan brun kappa med pälskrage  plus lite tröjor och ett blus och kjolset med körsbär på som passade perfekt. Farmors brudklänning var dock alldeles för liten. Inte för att jag har planerat att gifta mig inom en snar framtid men om man någon gång gör det så hade det ju varit kul att kunna ha den. Tror inte ens jag skulle kunna få på mig den om jag bantade tio kg :(
Vi hittde också en päls från 40-talet i väldigt gott skick. Gamla pälsar blir ju lätt äckliga men denna känns väldigt fräsch. Dock är den väldigt lång så den känns "tantigt" men mamma sa att man kanske kan korta den till jacklängd och då vill jag ha den. Egentligen är jag emot pälsindustrin men det är ju bättre att man använder den än att den åker i soporna. Skulle aldrig köpa en ny päls (om den inte var gjord av t ex får som man också äter) men en sådan här gammal päls känns inte lika oetiskt. Den ser nästan ut som fusk så då får man inte en massa aktivister efter sig, haha.

En annan rolig grej som vi hittade var min farmors fars finkostym. Den är skräddarsydd och ser helt oanvänd ut. Den är alldeles för liten för pappa men jag ska ta med den till England och se om Corin kanske kan ha den. Känns ju väldigt synd att behöva skänka bort den.

Nu ska jag snart bort till Marie och senare på eftermiddagen ska jag till frissan. Det behövs. På återseende :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar